2 Kasım 2012 Cuma

Kıymalı kabak yemeği tarifi


Malzemeler
1 kg kabak
200 gr kıyma
1 büyük soğan,3 yeşil biber
3 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı acı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber,kuru nane, sıvıyağ
Hazırlanışı

1. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alıp kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymanın rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
2. Boydan 4'e bölüp doğradığımız kabakları ve yıkadığımız pirinçlerle beraber tuzunu ve baharatlarını da de tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz.
3. Daha sonra yemeğin üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip orta hararette ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

7 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

çok güzel görünüyor canım...
zaten kabak yemeğini ben kıymasız yemem :))
hazır yapmışken 1 tabak da bana yollarsın artık :))

ellerine sağlık...

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.yanında yoğurtla da harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

ilhan dedi ki...

Kabağı çok sevmememe rağmen imrendim görünce. Demek acıkmışım. Ara sıra bizde de pişer, üzerşne de sarımsaklı yoğurtla. Ellerinize sağlık.

herşey tadında dedi ki...

yaseminim kuzum bana kabak deme yahu çooook severim inan
canım çekti görünce bu hafta bu kabak yapılacakkk sanırım;)
ellerine sağlık güzelim

mehtap dedi ki...

bende bu şekil pirinçli yaparım,eline sağlık çok güzel sağlıklı bir yemek...

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Çok lezziz gözüküyor
ye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))

Julia dedi ki...

Kabagi cok severim. Ama boyle hic denememistim. Mutlaka yapacagim. Ellerine saglik...

Bloguma beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com