4 Nisan 2013 Perşembe

Patatesli bakla çorbası tarifi


Yine farklı lezzetli bol vitaminli bir çorba tarifi... Bakla sevmeyenlerin bile bu çorbayı severek içeceklerine inanıyorum: )
Afiyetler olsun...

Malzemeler
1 patates, 1 soğan
250 gram bakla
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Soğanları yemeklik, patatesleri küp küp doğruyoruz. Baklaları da ince ince doğruyoruz. Kararmamaları için bir kaba suyun içine yarım limon ve 1 kaşık un ilave ediyoruz. Baklaları bu suda bekletiyoruz.
2. Sıvıyağı tencereye alıp soğan ve patatesleri kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi dönünce tencereye 6 bardak sıcak su ilave ediyoruz.  Patatesler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Blender dan geçirdiğimiz çorbaya baklaları süzüp ilave ediyoruz.
3. Yoğurda kesilememesi için tencereden bir kepçe alıp yoğurdun ılınmasını sağlıyoruz ve tencereye yavaş yavaş yoğurdu ilave ediyoruz.
4. Baklalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan indikten sonra çorbamıza tuzunu ilave ediyoruz. Dereotu ile servis ediyoruz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok değişik bir çorba hiç duymamıştım. Baklayı severim ben yılda bir kere severim ama :))

Ellerine sağlık Yasemin'cim..

mutfagabuyrun dedi ki...

denemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.