Yine farklı lezzetli bol vitaminli bir çorba tarifi... Bakla sevmeyenlerin bile bu çorbayı severek içeceklerine inanıyorum: )
Afiyetler olsun...
Malzemeler
1 patates, 1 soğan
250 gram bakla
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Soğanları yemeklik, patatesleri küp küp doğruyoruz. Baklaları
da ince ince doğruyoruz. Kararmamaları için bir kaba suyun içine yarım limon ve
1 kaşık un ilave ediyoruz. Baklaları bu suda bekletiyoruz.
2. Sıvıyağı tencereye alıp soğan ve patatesleri kavurmaya
başlıyoruz. Soğanların rengi dönünce tencereye 6 bardak sıcak su ilave
ediyoruz. Patatesler iyice yumuşayana
kadar pişiriyoruz. Blender dan geçirdiğimiz çorbaya baklaları süzüp ilave
ediyoruz.
3. Yoğurda kesilememesi için tencereden bir kepçe alıp
yoğurdun ılınmasını sağlıyoruz ve tencereye yavaş yavaş yoğurdu ilave ediyoruz.
4. Baklalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan
indikten sonra çorbamıza tuzunu ilave ediyoruz. Dereotu ile servis ediyoruz.
2 yorum:
Çok değişik bir çorba hiç duymamıştım. Baklayı severim ben yılda bir kere severim ama :))
Ellerine sağlık Yasemin'cim..
denemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder