1 Kasım 2013 Cuma

Vazoda havuç topları


Selamünaleyküm herkese.... Hayırlı cumalarımız olsun inşallah..

"(Sen onlara ) de ki: İster Allah deyin, ister Rahman deyin, nasıl çağırırsanız çağırın. En güzel isimler onundur. " (İsra-110) ve de  "Habibim, insanlara de ki, duanız olmasaydı Allah katında ne ehemmiyetiniz vardı." (Furkan-77) 

Dua ile ilgili ne güzel ayetler, hadisler, kıssalar var.. Ama benim gönlüme en çok dokunanlardandır bu iki ayet... Bu dünyada varsın, iyisin hoşsun çok kariyerlisin, güzelsin, yakışıklısın, zenginsin.... ama eğer dua yoksa dilinde, kalbinde; sen koca bir hiçsin... Allah dillerimizi duasız , kalbimizi duanın derinliğinden, hoşnutluğundan mahrum bırakmasın... Gıyabımızda dua eden arkadaşlarımız, dostlarımızı eksik etmesin...


Dün çook sevdiğim arkadaşlarım için özenerek hazırladığım sofranın fotoğrafı ile başlayalım bugünkü posta. İş, ev, çocuk, eş, anne - babayla dolu dolu geçen hayatlarımızda haftada bir kere de olsa arkadaşlarımla bir mola veriyoruz. Yiyoruz, içiyoruz sohbet muhabbet ediyoruz.
her hafta bir şeylerden konuşmaya da gayret ediyoruz ki zaten buluşmalarımızın asıl gayesi bu:) ee yemeler içmeler de işin dünyalık kısmını oluşturuyor. Konuştuklarımız, öğrendiklerimiz bize kalsın ben size biraz sofradan bahsedeyim: ) Soframızda zaten blogda tarifi olan brownie,sütlü irmik tatlısı  ve  kısır vardı.. Henüz bloga yazamadıklarım da vardı tabi: ) Sevimli cupcakeler, yoğurtlu patates salatası, mahlepli kurabiye, karaköy poğaçasının tarifleri de peyderpey gelecek Allah'ın izniyle..
ve gelelim günün tarifi havuçlu toplara... ve neden ilk tarif olarak havuçlu topları seçtiğimize: )
Aylardır görmediğim arkadaşım Hatice'yle dün görüşmek nasip oldu ve Haticecim bu vazoyu çok beğendi, en kısa zamanda tarifini istedi...işte buyurun bakalım: )

Malzemeler
4 su bardağı rendelenmiş havuç
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 paket kakaolu pötibör bisküvi
Üzeri için; Hindistan cevizi, pirinç patlağı, minik çikolata parçacıkları ya da ne isterseniz
Hazırlanışı
1.       Rendelenmiş havuçları ve şekeri yanmaz tavaya alıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Ara ara karıştırmayı unutmayalımJ
2.       Havuçlar önce suyunu salacak daha sonra da çekecektir. Suyunu çekince 1 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz ve kısık ateşte tekrar suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
3.       Pişen havuçları soğumaya bırakıyoruz. O arada bisküvileri elimizle minik parçalara bölüyoruz. Ben un yine yapmıyorum ama çok küçük parçalar hazırlıyorum. Direk rondodan çekip de hazırlayanlar var. Takdir sizin: )
4.       Havuçları ve bisküvileri elimizle iyice yoğurup minik toplar hazırlıyoruz. Bu topları önce suya batırıp daha sonra süslemek istediğiniz malzemeye batırıyoruz.

Ben süse püse düşkün bir insanım: ) daha gençken kendi süsüme düşkündüm ama artık evimin, sofralarımın, tariflerimin ve elbette minik kızımın süsüne düşkün oldumJ
Onun için de aslında herkesin çok iyi bildiği bu havuçlu topları böylesi şık bir çiçek demeti haline getirdim. Bunun için çöp şişleri minik kurdelalarla süsledim ve havuç toplarını çöp şişlere takıp İkea’dan aldığım vazoya yerleştirdim: )


yeni bir tarifte tekrar görüşmek dileğiyle: ) hoşçakalın: ) 



5 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım öncelikle rabbim seni nazarlardan saklasın.. Yüreğinin güzelliğiyle sıcak bir ortamda bizlere şık sunumlu lezzetleri tattırdığın için yeniden teşekkür ederim.. Bu tarifide inşaallah en yakın zamanda deneyeceğim (=

Hobistanya dedi ki...

waoooowwwww alkışlıyorum seni sofranı :)
herşey harika ve iştah acıcı görünüyor ,ellerine sağlık marifetli arkadaşım,
Havuç toplara bayıldım, hele kırmızı kurdelalar çok şık :)
Sevgilerimle

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık.çok severim bu haliyle çok daha güzel olmuşlar sunum şahane olmuş selam ve sevgiler.

hatice dedi ki...

e bende senin,arkadaşların gül cemalini gördüm mutlu oldum canım:)) özlemişim
sunumunla zenginleştirdiğin lezzetli havuç topların kayınvalidem ve ev ahalisinden tam not aldı;)blogunu beraber inceleyip gece gece iştahımızı şenlendirdin.
denemelere geçip tam şenlendiricez inş.tekrar eline sağlık.çok teşekkürler canım...

vildan dedi ki...

kırmızı kurdeleler daha bi şık göstermiş.oğlumun Kuran töreni var bunu orda yapsam diyorum ama kurdelalarla uğraşamam ben.o zamanda bu kadar şık durmaz.bakiciiz artık:))