Malzemeler
1 kg kabak
200 gr kıyma
1 büyük soğan,3 yeşil biber
3 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı acı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates
salçası
tuz, karabiber,kuru nane, sıvıyağ
Hazırlanışı
1. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alıp kıymayı
kavurmaya başlıyoruz. Kıymanın rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğan ve
biberleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
2. Boydan 4'e bölüp doğradığımız kabakları ve yıkadığımız
pirinçlerle beraber tuzunu ve baharatlarını da de tencereye alıp kavurmaya
devam ediyoruz.
3. Daha sonra yemeğin üstünü geçecek kadar sıcak su ilave
edip orta hararette ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
7 yorum:
çok güzel görünüyor canım...
zaten kabak yemeğini ben kıymasız yemem :))
hazır yapmışken 1 tabak da bana yollarsın artık :))
ellerine sağlık...
nefis olmuş canım.yanında yoğurtla da harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
Kabağı çok sevmememe rağmen imrendim görünce. Demek acıkmışım. Ara sıra bizde de pişer, üzerşne de sarımsaklı yoğurtla. Ellerinize sağlık.
yaseminim kuzum bana kabak deme yahu çooook severim inan
canım çekti görünce bu hafta bu kabak yapılacakkk sanırım;)
ellerine sağlık güzelim
bende bu şekil pirinçli yaparım,eline sağlık çok güzel sağlıklı bir yemek...
Çok lezziz gözüküyor
ye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
Kabagi cok severim. Ama boyle hic denememistim. Mutlaka yapacagim. Ellerine saglik...
Bloguma beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com
Yorum Gönder